English Version
Τα φιορδ του Αιγαίου…οι Φούρνοι Κορσεών, στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»
21/04/2017
Και ο Δήμος Καλαβρύτων στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»
25/04/2017
Ένας παράδεισος στην Ελλάδα… ο Γράμμος, το μαγικό βουνό στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Ο Δήμος Νεστορίου θα σας ξεναγήσει στον Γράμμο και το Νεστόριο απο τις 18 έως 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Αν ψάχνετε για έναν παράδεισο στην Ελλάδα, υπάρχει τουλάχιστον ένας: ο Γράμμος, το μαγικό βουνό. Το δηλώνει η πιο αρμόδια διεθνής οργάνωση “The friends of nature”, που χάρισε στην περιοχή τη μία από τις δύο υποψηφιότητες για το βραβείο “Landscape of the year”, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δηλώνουν ακόμα εκείνοι που την έχουν ήδη επισκεφθεί κι έφυγαν θαμπωμένοι από το μεγαλείο της φύσης, εντυπωσιασμένοι από τον πλούτο της ζωής που κρύβει μέσα της και ενθουσιασμένοι από τις μέρες που έζησαν. Ο παράδεισος του Γράμμου τα έχει όλα – μοναδικά τοπία, ιστορικούς οικισμούς, ορειβασία, κυνήγι, extreme sports, οικολογικές διαδρομές, σπάνια ζώα και βέβαια, μουσική δίπλα στο ποτάμι- γιατί είναι ο παράδεισος του εναλλακτικού τουρισμού.

Για να τον γνωρίσετε, πρέπει να φτάσετε στην πύλη του, το Νεστόριο, ένα ιστορικό χωριό από τα πιο παλιά και τα πιο όμορφα της Δ. Μακεδονίας, χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά του Γράμμου, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο που το διασχίζει ο ποταμός Αλιάκμονας και το συνθέτουν καταπράσινοι λόφοι με πυκνή βλάστηση. Είναι το κέντρο της ευρύτερης περιοχής και έδρα του Δήμου Νεστορίου, του μεγαλύτερου στο Νομό Καστορίας ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι του ορεινού συγκροτήματος του Γράμμου και των Οντρίων.