English Version
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα εγκαινιάσει την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»
17/05/2017
Τα εγκαίνια της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» & Καθημερινό Live Streaming.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ 18/5/2017

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Ελλάδος γεύση» που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18/5/17 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου. Πλήθος κόσμου και επισήμων κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα τελετής των εγκαινίων και όλοι μαζί κήρυξαν την έναρξη μιας πρωτοποριακής έκθεσης που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας.

Η έκθεση «Ελλάδος γεύση» φέρει τη σφραγίδα της ALFA EXPO και προσπαθεί φέτος να «παντρέψει» τη γαστρονομία με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Πέντε μεγάλες Ελληνικές Περιφέρειες ( Αττικής, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δεκάδες Δήμοι καθώς και εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και Οργανισμοί συμμετέχουν δυναμικά σε αυτή την ξεχωριστή έκθεση προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πραγματική Ελλάδα, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην κρίση και επιχειρεί. Στην ουσία πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων, εικόνων και χρωμάτων που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην χθεσινή τελετή των εγκαινίων επιστολή έστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο εκπρόσωπος της ALFA EXP Oκ. Άγγελος Καραμπίκας και οι εκπρόσωποι των Περιφερειών που συμμετέχουν στην έκθεση. Η ‘εκθεση τελεί υπό την αιγίδα όλων των συναρμόδιων Υπουργείων ( Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού ) καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης των Ελληνικών Περιφερειών.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη και οι Δήμαρχοι: Τρίπολης, Οιχαλίας, Άρτας, Καλαβρύτων, Άργους – Ορεστικού, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος κ.α. καθώς και δεκάδες περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από ολόκληρη την Ελλάδα.
Όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι με δηλώσεις που έκαναν τόνισαν την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης αυτού του εκθεσιακού εγχειρήματος και υπογράμμισαν ότι η εξωστρέφεια που επιχειρείται μέσω της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» αποτελεί μονόδρομο τόσο για την τοθριστική ανάπτυξη της χώρας όσο και στην ανάδειξη των τοπικών γεύσεων που κυριαρχούν στην παγκοσμίως γνωστή μεσογειακή διατροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση συμμετέχει μεγάλος αριθμός ξένων επιχειρηματιών ( από Ολλανδία, Αίγυπτο. Ισραήλ, Βέλγιο, Αγγλία, Ελβετία, Σλοβακία κ.α. ) που είναι έτοιμος να κλείσει σημαντικές συμφωνίες με τους εκθέτες. Η έκθεση «Ελλάδος γεύση» θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 21 Μαίου και η ALFA EXPO σας προσκαλεί να επισκεφτείτε το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου, να ζήσετε από κοντά αυτό το μοναδικό ταξίδι των ελληνικών γεύσεων και να ανακαλύψετε γευστικά ( και όχι μόνο ) μονοπάτια της ελληνικής γης. Τόσο τα καλαίσθητα περίπτερα όσο και οι δεκάδες μουσικοχορευτικές παράλληλες εκδηλώσεις μαζί με τα κεράσματα θα σας αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Ραντεβού στο Περιστέρι και καλό μας ταξίδι.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά Live την Έκθεση.

Παρακολουθήστε την Εκδήλωση Εγκαινίων κάνοντας κλικ εδώ