English Version
H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση!
02/04/2018
H Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση και το 2018
11/04/2018
H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμμετέχει στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση!

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμμετέχει για πρώτη φορά στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση και προετοιμάζεται να σας υποδεχθεί για να την εξερευνήσετε,  να γευθείτε την υπέροχη κουζίνα της και να ανακαλύψετε τις πολιτιστικές της προτάσεις για κάθε εποχή.

H Αλεξανδρούπολη,  η Κομοτηνή, η Ξάνθη, η Καβάλα, η Δράμα, η Ορεστιάδα & η Αλεξανδρούπολη αποτελούν προτάσεις για να εξερευνήσετε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της πόλης και τις καθημερινές τους συνήθειες. Εξαιρετικές πόλεις η κάθε μια με το σήμα κατατεθέν της.

Ας δούμε λίγες πληροφορίες για την κάθε μια:

Η Αλεξανδρούπολη με τον επιβλητικό της φάρο, είναι μία σύγχρονη τουριστική πόλη, με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, αμέτρητα εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η πόλη τοποθετείτε μόλις 30 χλμ. μακριά από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα και 310 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Η Κομοτηνή η πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης και έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ξεχωρίζει για την πολιτισμική ποικιλομορφία της.

Η Καβάλα, ως εκ της γεωγραφικής της θέσεως (με το μεγάλο και φυσικό της λιμάνι, μοναδικό από τη Θεσσαλονίκη ως την Αλεξανδρούπολη, με τη δυναμική της ενδοχώρα, της Ανατολικής Μακεδονίας και την πάντοτε δεσπόζουσα θέση στη βαλκανική πραγματικότητα) διαδραματίζει κεντρικό ρόλο όχι μόνο στα στενά όρια του γεωγραφικού της χώρου, αλλά και σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε νησιά το Βορείου Αιγαίου και επιπλέον σε περιοχές άλλων γειτονικών-κυρίως της Βουλγαρίας-χωρών, που θέλουν να έχουν οικονομική δραστηριότητα και συνεργασία με την Καβάλα (προγράμματα INTERREG κλπ.).

Η Ξάνθη, πολιτεία που κουρνιάζει στην αγκαλιά της Ροδόπης, πρώτη κατά σειρά στον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τον Έβρο και την Κωνσταντινούπολη , πρωτεύουσα του νομού, με αρχαία καταγωγή και συγκαιρινή παρουσία.

Η Δράμα της οποίας η κατοίκησή της χάνεται στα βάθη της προϊστορίας. Τον αρχαιότερο κάτοικο τον εντοπίζουμε στα μέσα της 6ης χιλιετίας. Επιλέγει ως τόπο εγκατάστασης το Νεολιθικό οικισμό του Αρκαδικού νότια του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας.

Η Ορεστιάδα είναι μία σύγχρονη πόλη που διαρκώς εξελίσσεται και μάλιστα αποτελεί τη νεότερη πόλη της Ελλάδας, αφού ιδρύθηκε μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1920 από τους πρόσφυγες της παλιάς πόλης που βρίσκεται στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Το Διδυμότειχο το οποίο διασχίζεται από τον παραπόταμο του Έβρου, Ερυθροπόταμο, και είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Πλωτινούπολης, που έπαιξε σημαντικό ρόλο την περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Τα νησιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμπληρώνουν το παζλ του χάρτη.

Η Θάσος, το σμαραγδένιο νησί για την οποία ο ποιητής Αρχίλοχος, που ήρθε από την Πάρο με τους συμπατριώτες του να καταλάβει τη Θάσο έγραψε : «Ήδε δ’ ώστε όνου ράχις έστηκεν ύλης αγρίης επιστεφής», υμνώντας έτσι την πυκνή δασοκάλυψη του νησιού.

Η Σαμοθράκη το νησί των Μεγάλων Θεών της οποίας το όνομα προέρχεται από την προελληνική λέξη σάμος, που σημαίνει ύψος και τη Θράκη, δηλώνει την Υψηλή Θράκη. Τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους με άγρια παρθένα φύση, απόκρημνες βραχώδεις πλαγιές, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, δάση με πλατάνια, που συχνά φτάνουν ως την παραλία, πεύκα, καστανιές, κέδρους και μεσογειακή μακία, με άφθονα τρεχούμενα νερά, καταρράκτες, μικρές λίμνες -οι ντόπιοι τις ονομάζουν «βάθρες»- και μαγευτικά ακρογιάλια.

Στους Οικισμούς, τα Δάση, τα Ποτάμια, τα Βουνά, τις θάλασσες, τα Μοναστήρια, τους καταρράκτες, τα καταφύγια, τα φαράγγια, τις πηγές και τους αρχαιολογικούς χώρους ο επισκέπτης μπορεί να εντοπίσει τη μοναδικότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει παραγωγούς και να δοκιμάσει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα κάθε περιοχής αλλά και να παρακολουθήσει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα απο περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να προγραμματίσετε το επόμενό σας ταξίδι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κάντε κλικ εδώ