English Version
H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση!
13/04/2017
Ιστορία, Τέχνη, Πολιτισμός, Φύση, ξεχωριστά τοπικά προϊόντα… Όλα στο Δήμο Βοΐου… Όλα στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»
19/04/2017
Συναντήστε το Δήμο Σερβιών – Βελβεντού στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στην Ελλάδα… ο Δήμος Σερβιών Βελβεντού προετοιμάζεται να σας καλωσορίσει στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση».

Γνωρίστε την περιοχή μέσα από την ιστορία της, που ξεκινάει από την αρχαιότητα. Περιηγηθείτε στους οικισμούς του Δήμου, ανακαλύπτοντας την αρμονία της φύσης, εξερευνώντας το βουνό και τη λίμνη, δοκιμάζοντας τοπικές λιχουδιές, συμμετέχοντας σε τοπικές γιορτές και πανηγύρια, διασκεδάζοντας σε φεστιβάλ στο βουνό ή δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου και απολαμβάνοντας την ειλικρινή φιλοξενία των κατοίκων.

Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης. Ο ρυθμός της ζωής εδώ είναι ο ρυθμός της φύσης, ο ρυθμός των παλμών της καρδιάς – η μόνη αληθινή φυσική παραγγελιά.

Αγναντέψτε τους καταρράκτες ή κάντε ιστιοπλοΐα στα πανέμορφα γαλάζια νερά της λίμνης Πολυφύτου. Περπατήστε στα κατάφυτα βουνά των Πιερίων και της Ελάτης, επισκεφθείτε αρχαία μνημεία και βυζαντινές εκκλησίες, απολαύστε την τοπική γαστρονομία και επισκεφθείτε κελάρια με τοπικούς οίνους.

Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να πάτε για ψάρεμα, κυνήγι, κολύμβηση, ιππασία, να μαζέψετε ιατρικά βότανα και φρούτα του δάσους με τα πόδια ή κάνοντας ποδηλασία. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για την επίσκεψή σας εδώ αλλά αυτό που θα σας μείνει αξέχαστο είναι η φιλοξενία που προσφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι θα σας υποδεχθούν εγκάρδια, σαν να είστε αγαπημένα τους πρόσωπα ή συγγενείς.

Είτε είστε περαστικός, είτε μέσω οργανωμένων διακοπών, σας καλωσορίζουμε σε έναν ευλογημένο τόπο, για να θαυμάσετε την πανέμορφη φύση που τον περιβάλλει και να έρθετε σε επαφή με τις πλούσιες παραδόσεις του και την τεράστια πολιτιστική του κληρονομιά.