English Version
Ένα απο τα πιο πλούσια καλάθια αγροτικών προϊόντων της χώρας, αυτό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδόνιας θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στην Έκθεση
09/05/2017
Ταξίδι , στη διαχρονική και ανεξερεύνητη Μεσσήνη.
12/05/2017
Η Περιφέρεια Αττικής επιλέγει την Έκθεση Ελλάδος Γεύση για να προβάλλει τη Γαστρονομία της!

Η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει μεγάλη ποικιλία διαφορετικών προορισμών και διαδρομών. Είναι ιδανικός προορισμός ολιγοήμερων διακοπών (short-break), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ως προορισμός διακοπών, προσφέρει πλήθος ελκυστικών και συναρπαστικών εμπειριών και προϊόντων για κάθε επισκέπτη, καθώς διαθέτει εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές, κάθε κατηγορίας, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες του, καθώς και άριστες αεροπορικές συνδέσεις με πλήθος χωρών ανά τον κόσμο.

Η Αττική είναι ο τόπος συνάντησης του αρχαίου και του σύγχρονου πολιτισμού της χώρας. Συνδυάζει την πλούσια διαχρονική πολιτιστική εμπειρία (επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις), με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, την ευρεία δυνατότητα επιλογής καταστημάτων για ψώνια (shopping), την εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, την έντονη νυχτερινή ζωή και φυσικά με τις πανέμορφες παραλίες, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από το κέντρο της πόλης.

Τα προϊόντα της Αττικής, το λάδι, το μέλι και το κρασί, είναι γνωστά από την αρχαιότητα και αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελιά, το σύμβολο της Ειρήνης, της Ευημερίας, της Γονιμότητας και της Ευφορίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή των κατοίκων στην Αττική από την αρχαιότητα, αφού σύμφωνα με το μύθο, ήταν το δώρο της θεάς Αθηνάς στους κατοίκους της πόλης της Αθήνας, οι οποίοι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στη θεά, έδωσαν το όνομα της στην πόλη.

Η Αττική αποτελεί πλήρες ταξιδιωτικό πακέτο νέων ελκυστικών και συναρπαστικών προϊόντων, τα οποία στοχεύουν στη διεθνή τουριστική αγορά. Αποτελεί μία ξεχωριστή περιοχή της Μεσογείου, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, εξαιρετικό κλίμα και τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Η Αττική, γεμάτη από κρυφά μέρη και ομορφιές προς εξερεύνηση, όπως η πανέμορφη ακτογραμμή της, τα «διαμάντια» – τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως επίσης και τα υπέροχα Κύθηρα και Αντικύθηρα, είναι ο ιδανικός short-break προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.