English Version
Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση
12/05/2017
Μοναδικές εμπειρίες απο το Δήμο Οιχαλίας στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»
12/05/2017
O Δήμος Τρίπολης θα είναι μαζί μας για δεύτερη χρονιά!

Τρίπολη…το κέντρο της Πελοποννήσου που απλώνεται στο Μαντινειακό οροπέδιο και την καρδιά της Αρκαδίας. Το αρκαδικό ιδεώδες που επηρέασε καλλιτέχνες και φιλοσόφους αντιπροσωπεύοντας τη χαρά της ζωής, την απλότητα και την ευτυχία μέσα στην αυτάρκεια, βρίσκει την απόλυτη την απόλυτη εφαρμογή του στον τόπο μας.


Από τη γη αυτή οι Ευρωπαίοι εμπνεύστηκαν μια ολόκληρη κοσμοθεω¬ρία, μιας πανανθρώπινη στάσης ζωής και φιλοσοφίας. Η Αρκαδία και η Τρίπολη έχουν ισχυρή παρουσία και στη νεότερη Ελλάδα. Με τις απαρχές της Επανάστασης, με η¬ρωικές ιστορικές μορφές που κράτησαν τον Αγώνα ζωντανό στις πιο κρίσιμες στιγμές. Φτάνοντας στο σήμερα, ο Δήμος Τρίπολης πρωταγωνιστεί σε επίπεδο πολι¬τισμού, σε επιλογές για τον ταξιδιώτη, σε δράσεις και πρωτοβουλίες.


Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στους πρόποδες του Μαινάλου Όρους η Τρίπολη σας προσκαλεί. Με τις μεγάλες πλατείες, τις ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις και τις αμέτρητες επιλογές για ε¬ξορμήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις του Δήμου. Αρχαία Θέατρα, Μουσεία, φυσικές ομορφιές και φιλόξενοι άνθρωποι. Με το οροπέδιο της Μαντινείας και τη Νεστάνη, το σπήλαιο Κάψια και το Λεβίδι προς Βορρά, με το Λιμποβίσι του Κολοκοτρώνη και τα παραδοσιακά ηρωικά χωριά του Μαινάλου στα δυτικά, την αρχαία Τεγέα και τους αμπελώνες μοσχοφίλερου προς τα ανα¬τολικά και την ιστορική μονή Καλτεζών και το δάσος της Σκιρίτιδας προς τα νότια και πλήθος άλλων μυστικών που καλούν τους επισκέπτες να γίνουν εξερευνητές σε έναν μοναδικό τόπο.

Στην πόλη μας ο επισκέπτης, θα δοκιμάσει τις ίδιες γεύσεις που γευόταν ο Παυσανίας και οι ακόλουθοι του Διονύσου στις ολονύκτιες τελετές τους. Πρόκειται για μια σοφή μαγειρική, ισόρροπη, με μεγάλη αρμονία στις γεύσεις. Τα πρωταρχικά υλικά είναι εκλεκτά κρέατα, κυρίως τα εξαιρετικά ντόπια κατσίκια και πρόβατα, τα βιολογικά λαχανικά, τα μυριστικά βοτάνια και τα αυθεντικά τυροκομικά. Το κρασί της Μαντινείας, το μοσχοφίλερο ξακουστό από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, είναι το άριστο συνοδευτικό της ευωχίας των γεύσεων.

Η γαστρονομία και ο λαϊκός πολιτισμός στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που θέλγουν με την απλότητα και την αυθεντικότητά τους.

Όπου κι αν βρεθείς σε αυτόν το τόπο, η παράδοση αυτή προσφέρεται στους ταξιδιώτες με αφοσίωση και φροντίδα.