English Version
Η Καστοριά, η Αρχόντισσα της Μακεδονίας στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση
04/05/2017
Ένα απο τα πιο πλούσια καλάθια αγροτικών προϊόντων της χώρας, αυτό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδόνιας θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στην Έκθεση
09/05/2017
Και ο Δήμος Κορίνθου θα είναι μαζί μας!

Η περιοχή της πόλης της Κορίνθου και γενικότερα του Δήμου Κορινθίων από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα από την εποχή του Περιάνδρου, είχε αναπτύξει έναν σπουδαίο και αξιόλογο πολιτισμό που την ανέδειξε σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του αρχαίου ελλαδικού χώρου. Η προνομιακή γεωγραφική της θέση και η μορφολογία της την οδήγησαν σε μια πορεία εξέλιξης και ανάπτυξης που σκιαγραφεί τη σημερινή σύγχρονη μορφή της.

Η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία και η παράδοση συγκροτούν την πολιτιστική της υπόσταση. Η πλούσια πολιτιστική παράδοση και η σύνδεση της πόλης της Κορίνθου με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, όπως της Αρχαίας Κορίνθου, των Ισθμίων, της Επιδαύρου και των Μυκηνών αποτελούν βασικότερα κίνητρα επίσκεψης, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

Ο Ισθμός της Κορίνθου, η Αρχαία Κόρινθος, τα ΄Ισθμια, τα αρχαία λιμάνια των Κεχριών και του Λεχαίου, τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης αποτελούν τους βασικότερους τουριστικούς προορισμούς και δέχονται πλήθος τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης η Κόρινθος συνδέεται με αξιόλογα τουριστικά θέρετρα όπως το Λουτράκι, το Κιάτο, το Βραχάτι και το Ξυλόκαστρο.

Η σύγχρονη πόλη της Κορίνθου διαθέτει άριστη ρυμοτομία με κάθετες οδούς που όλες οδηγούν στην θάλασσα. Το κέντρο της πόλης έχει πεζοδρομηθεί και η κεντρική οδός (Αθν. Αντίστασης) οδηγεί στην όμορφη κεντρική πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου με το άγαλμα του Φτερωτού Πήγασου, συμβόλου της πόλης. Την τελευταία δεκαετία η Κόρινθος έχει αναπτύξει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης που οφείλονται κυρίως στις πολιτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναμφίβολα ο Δήμος Κορινθίων αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς και εύρωστους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης διαφόρων έργων υποδομής μέσα από εθνικά και Ευρωπαικά προγράμματα δημιούργησαν τις καλύτερες προυποθέσεις για γρήγορη και σταθερή ανάπτυξη. Η Κόρινθος οδεύει με εκπληκτική ταχύτητα στο μέλλον επιβεβαιώνοντας την αρχαία ελληνική ρύση “ου παντός πλειν ες Κόρινθον…”